Yahoo koopt 'coole' Tumblr voor 1,1 miljard dollar

Yahoo koopt 'coole' Tumblr voor 1,1 miljard dollar

19-05-2013 20:24 Laatste update: 28-04-2018 11:59

Tonie van Ringelestijn

Yahoo wil blogdienst Tumblr overnemen voor 1,1 miljard dollar. Tumblr is populair onder jongeren en moet Yahoo weer 'cool' maken.

Yahoo wil de blogdienst Tumblr overnemen voor 1,1 miljard dollar, meldt AllThingsD, een site van de Wall Street Journal. De beslissing om Tumblr te kopen zou door de raad van bestuur unaniem zijn genomen. Omdat Tumblr vooral populair is onder jongeren hoopt Yahoo met de overname die doelgroep beter te bereiken en 'cooler' worden. Er zouden geen andere internetbedrijven een bod op Tumblr hebben gedaan.

Als Tumblr akkoord gaat met de voorwaarden en daar lijkt het volgens AllThingsD wel op, dan wordt de 26-jarige Tumblr-oprichter David Karp (foto) schatrijk. Hij blijft dan vier jaar bij Yahoo werken aan Tumblr, net zoals Instagram-baas Kevin Systrom die bij Facebook nog veel te zeggen heeft over zijn fotodienst. Facebook betaalde ook circa 1 miljard dollar voor Instagram. Yahoo gaat zijn advertentienetwerk op Tumblr toepassen om zo inkomsten te genereren.

Sinds juni 2012 heeft Tumblr ook een Nederlandstalige versie en een Nederlandse servicedesk. Zijn eigen Nederlandse domeinnaam heeft de site trouwens niet. Volgens Tumblr-oprichter David Karp treken de Tumblr-blogs maandelijks zeker 7 miljoen Nederlandse bezoekers. Daarmee zou Nederland bovenaan de lijst van landen staan die relatief Tumblr het meest bezoeken en de meeste tijd op de site doorbrengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s