De beste bags for bikes

De beste bags for bikes

02-04-2013 15:12 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Dewi Pinatih

Bright zet de mooiste en handigste fietstassen op een rij.

Het weer is er al bijna naar om lekker op de fiets te springen voor de dagelijkse rit naar kantoor of een tripje naar het terras. Maar waar laat je je tas? Vooral met een wat sportievere voorovergebogen zit is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Wij zetten een aantal mooie fietstassen voor je op een rij die ook niet misstaan wanneer de fiets geparkeerd staat.

Over de stang
Een clutch is een vrouwentas zonder hengsel. Daarmee is je bewegingsvrijheid al beperkt zonder fiets: je hebt immers altijd een hand nodig om je tas vast te houden. Fietsen met een clutch is een kunde die ik nog niet onder de knie heb. DE Oostenrijkse ontwerper Eva Blut heeft de oplossing: een tas die bestaat uit twee flappen die over de stang passen. Een elastieken band houdt de flappen samen en de tas stevig aan de fiets. Er is ook een zwart model voor mannen, die het uiterlijk heeft van een folder voor papieren en goed is voor op kantoor. Met bijbehorend hengsel is de Bike Bag ook te dragen als schoudertas. Prijzen van 189 tot 210 euro.

Ook over de stang gaat de leren tas van Retrovelo waar paperassen en een laptop in passen. Metalen haken houden deze chique tas op zijn plaats, zodat je zonder zweetrug op kantoor arriveert. Prijs 295 pond via There Cycle Shop

Aan de bagagedrager
De ouderwetse fietstassen zoals we die gewend zijn, hebben een make-over gehad en zijn mooi genoeg om van de fiets af te klikken en als schoudertas te dragen.

Duurzaam kledingmerk United By Blue haalde afgelopen december via Kickstarter genoeg geld op om een serie fietstassen in productie nemen. Deze fietstassen zijn de eerste van hun soort in biologisch gewaxt canvas en leer en komen binnenkort op de markt. Met leren banden bevestig je de tas aan de bagagedrager, terwijl hij ook als schoudertas niet misstaat. United by Blue investeert een vast bedrag in het opruimen van de oceaan in clean ups die het merk organiseert. Prijs 90 dollar (op Kickstarter).

Het wil nog wel eens regenen, dus een waterproof exemplaar aanschaffen is geen slecht idee. Tassenmerk Po Campo specialiseert zich in tassen die door middel van banden aan een bagagedrager, fietsstuur, maar ook aan de kinderwagen te hangen zijn. Er zijn modellen waar een laptop in past en kleinere handtassen. Prijzen van 40 tot 115 dollar voor de laptoptas.

Aan het stuur


Bovengenoemd United By Blue maakt ook een fijne tas voor aan het stuur. Prijs 60 dollar (op Kickstarter).

Freitag, het merk dat tassen maakt van afgedankt zeil van vrachtwagens, maakte de F60 JOAN. In een vakje op de achterkant van de handtas zitten twee banden verborgen waarmee je door middel van klittenband de tas aan het stuur kunt bevestigen.Prijs 130 euro.