Minuum laat je typen zonder qwerty

Minuum laat je typen zonder qwerty

21-03-2013 13:56 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Minuum heeft het virtuele toetsenbord opnieuw uitgevonden. Het presenteert de oude qwerty-indeling op een andere manier.

De makers van Minuum vinden de stokoude opmaak van virtuele toetsenborden maar achterhaald. Ze komen met een nieuw soort virtueel toetsenbord dat minder ruimte in beslag neemt op je scherm en ook geschikter is voor grote vingers. Het is een lange rij met letters, sommige zijn wit en andere blauw, en er is een spatiebalk. Je hoeft niet precies elke letter goed in te voeren, de software is zelflerend, en toont ook woordsuggesties in een balk boven de letters.

Minuum presenteert de letters anders, maar het is nog steeds gebaseerd op het qwerty-systeem, waardoor het nieuwe toetsenbord gemakkelijk te leren zou zijn. De makers willen eerst een Android-app uitbrengen. Hoewel iOS zelf geen alternatieve toetsenborden toestaat, is er wel een iOS-versie in de maak, in eerste instantie voor jailbreakers. De makers halen via crowdfundingsite Indiegogo geld op. Er is al bijna 50.000 dollar binnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s