Stormachtig weer voor Twitter: weer accounts gehackt

Stormachtig weer voor Twitter: weer accounts gehackt

22-03-2013 09:01 Laatste update: 28-04-2018 13:01

Bram van Dijk

Het gaat niet goed met de beveiliging van Twitter. Gisteren was @BBCWeather het haasje vanwege een aanval van Syrian Electronic Army.

Henk Krol deed het, Pownews deed het, Bonnie van de Hackende Huisvrouwen deed het en China probeerde het een paar weken geleden. Hacken is populair.

Gisteren was het sympathieke Twitter-account @BBCWeather het doelwit. Het enige Twitter-account waarvan je het niet storend vindt dat ze de hele tijd over het weer lullen, werd gisteren overladen met tweets als "Chaotische weervoorspelling voor Libanon, nu de regering heeft besloten om zichzelf te verwijderen van de Melkweg."

In deze @BBCWeather-achtige stijl twitterden aanhangers van de Syrische president Assad onder de naam Syrian Electronic Army. Later meldde de BBC dat ook de accounts van BBC Arabic en BBC Radio Ulster waren aangevallen door hackers. De hack op de BBC is er een in een lange reeks van Twitter-hacks. Vorige maand werden nog de accounts van Burger King, Chrysler en vele andere bedrijven gehackt. Volgens de BBC roepen steeds meer experts Twitter op om extra beveiligingsmaatregels te nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s