Apple's nieuwe technische man geen iPhone-fan

Apple's nieuwe technische man geen iPhone-fan

20-03-2013 12:16 Laatste update: 28-04-2018 13:01
Author profile picture

Floris Poort

Kevin Lynch, de nieuwe VP of Technology bij Apple, deed vier jaar geleden de iPhone nog in een blender en reed er overheen.

Het kan flink verkeren in de wereld van de technologie. Zo stapt Adobe’s Kevin Lynch over naar Apple. Op verschillende manieren een interessante zet. Lynch vervulde bij Adobe namelijk de functie van CTO; Chief Technology Officer, bij Apple moet hij het doen met de mindere titel van VP of Technology. Anders dan bij Adobe zal hij bij Apple dan onderknuppel onder een senior VP zijn, in dit geval Bob Mansfield.

Vreemder nog is wat die Kevin Lynch tijdens zijn jaren bij Adobe allemaal over Apple heeft gezegd, in het bijzonder over de iPhone. Het toestel van Apple werd door Lynch belachelijk gemaakt wegens het ontbreken van Flash Player. Concurrenten van Apple deden er volgens Lynch goed aan de browser-plugin wel te ondersteunen. Apple heeft dat vanaf de eerste iPhone geweigerd; Flash presteerde volgens het bedrijf niet naar wens, bovendien is het funest voor de batterijduur.

Lynch bleef echter bij zijn standpunt en probeerde dat kracht bij de zetten met een behoorlijk ongrappige Mythbusters-parodie. Daarin probeert hij Flash Player letterlijk de iPhone in te rammen door die onder andere in een blender te doen en er met een wals overheen te rijden. Ook toen meer en meer duidelijk werd dat Flash op smartphones en later tablets geen succes zou worden, bleef Lynch volhouden. Overigens zonder resultaat, mobile Flash wordt niet meer ontwikkeld en door geen enkel mobiel platform meer ondersteund.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s