Goed idee: alle Google-chatdiensten samen in Babble

Goed idee: alle Google-chatdiensten samen in Babble

19-03-2013 14:06 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Google zou van plan zijn al zijn communicatiediensten samen te voegen tot één product: Babble.

Google Talk, Google+ Messenger, Google+ Hangouts en Google Voice. Het zoekbedrijf heeft nogal wat communicatiediensten die nog niet goed met elkaar samenwerken. Het is eigenlijk een raadsel waarom Google niet eerder orde in deze chaos schiep, maar volgens Geek.com werkt het bedrijf nu eindelijk aan één geïntegreerde chatdienst genaamd Babble. Dit zou een alternatief moeten worden voor onder meer Whatsapp en Apple's iMessage.

Google heeft Babble zelf nog niet aangekondigd - dat moment lijkt gereserveerd voor zijn jaarlijkse I/O-congres in mei - maar het hoofd van Google+, Bradley Horowitz, hintte vorig jaar bij een bezoek aan Amsterdam al op iets soortgelijks: "Het moet makkelijker worden om met mensen te communiceren. We hebben chat, Gmail, Hangouts en in sommige landen Google Voice, maar dat zijn nu nogal gescheiden diensten. Dat is voor verbetering vatbaar. Stay tuned."

Babble zou vanaf de grond zijn opgebouwd en werken via zoveel mogelijk andere Google-diensten. Tijdens chatten moet het mogelijk zijn om foto's te versturen en een Hangout-videogesprek te starten. De Hangout-functie is een van de beste functies van Google+, maar Google's sociale netwerk wordt nog relatief weinig gebruikt, zodat momenteel nog weinig vrienden en kennissen met zo'n Hangout-sessie zijn te bereiken.

Google Babble lijkt een goed idee. Heel veel Nederlanders hebben immers al een Google-account, vooral voor Gmail, en doordat Google ook apps maakt voor andere mobiele platforms is het bereik niet zo beperkt als bij iMessage en FaceTime die alleen werken op Apple-apparaten. Nu Whatsapp geld gaat vragen voor zijn chatdienst, leidt dat misschien tot extra overstappers naar een gratis alternatief van Google. Bovendien werkt Whatsapp niet via laptops en desktops en Google Babble uiteraard wel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s