Sony presenteert twee nieuwe Xperia's

Sony presenteert twee nieuwe Xperia's

18-03-2013 12:59 Laatste update: 28-04-2018 13:01

De twee nieuwe mid-range smartphones van Sony zijn strak, stijlvol en hebben een aantrekkelijk prijskaartje.

Sony voegt vandaag de Xperia SP en Xperia L aan zijn toestellijn voor 2013 toe. De Xperia SP is het duurdere model en net als de Xperia Z geheel van aluminium gemaakt. De telefoon krijgt een 4,6 inch-scherm (1280 bij 720 pixels) met Sony's Mobile BRAVIA Engine 2-technologie die de kleuren aanpast aan wat er op het scherm wordt getoond.

De Xperia SP (foto links) draait op een 1,7 Ghz dualcore-processor en Android 4.1 Jelly Bean en is verder voorzien van een 8 megapixelcamera en 8 GB aan opslagruimte. Als je meer ruimte nodig hebt, kun je een micro-sd-kaart in de smartphone stoppen. Daarnaast ondersteunt de Xperia SP de Nederlandse 4G-netwerken en zorgt de batterij van 2370 mAh voor energie.

De Xperia L is het kleine broertje en heeft een langzamere dualcore-processor van 1 Ghz, kleiner 4.3 inch-scherm (854 bij 480 pixels) en een minder grote accu van 1750 mAh. Het toestel beschikt wel over een 8 megapixelcamera, 8 GB aan opslagruimte - eveneens uitbreidbaar met een micro-sd-kaart - en eenzelfde design als de Xperia SP met de opvallende powerknop aan de zijkant.

Beide toestellen zijn eveneens voorzien van Sony's energiebesparende Stamina-modus, de Walkman-app en een NFC-chip, en komen in een wit en zwart model beschikbaar.

De achterkant van de Xperia L (foto onder) heeft, in tegenstelling tot de Xperia SP, een kromming en het toestel mist ook de grote transparante notificatiebalk aan de onderkant. Deze notificatiebalk van de Xperia SP licht op wanneer je oproepen of sms'jes ontvangt: een handige eigenschap als je telefoon op stil staat. De transparante balk kan ook op het ritme van de muziek meeknipperen. Aan de onderkant van de Xperia L is wel een led-lampje te vinden dat ook knippert als je een notificatie ontvangt.

De adviesprijs van de Xperia SP is 399 euro, de Xperia L heeft een prijskaartje van 279 euro. Beide smartphones zijn vanaf het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s