Google showt eerste apps voor Glass-bril

Google showt eerste apps voor Glass-bril

12-03-2013 15:22 Laatste update: 28-04-2018 13:01

tonie

Google heeft de eerste apps van derden voor de Glass-bril laten zien: Evernote, Path en NY Times.

Tijdens een demonstratie van de Google Glass-bril op de SXSW-conferentie in Texas heeft Google voor het eerst applicaties van derden voor de augmented reality-bril laten zien. Volgens Google mogen de Glass-apps niet te veel voor afleiding zorgen, maar alleen kleine brokjes informatie presenteren. Anders word je overladen met berichten in je blikveld.

Zo kan Skitch van Evernote met de bril een foto nemen en die direct uploaden naar de Evernote-cloud. Path showt foto's uit het prive-netwerk van de gebruiker op het brillenscherm, waarna je op die foto's kan reageren met een emoticon, te kiezen met de touchpad in de brilmontuur.

De Glass-app van New York Times showt belangrijk nieuws op het scherm of leest deze voor en met een hoofdbeweging naar boven roept de Glass-gebruiker het koppenoverzicht op. Google demonstreerde ook de Gmail-app in de bril, die via spraakherkenning mailtjes kan dicteren. Bij het ontvangen van een mailtje toont Glass alleen de foto van de verzender en het onderwerp, waarna de gebruiker kan doorklikken op het touchpad in de brilpoot.

De Glass-bril komt eind dit jaar beschikbaar. De prijs is nog onbekend. De bril heeft een ingebouwde camera, mobiel internet, bewegingssensoren en werkt met onder meer spraakherkenning en live vertaling van woorden. Amerikaanse ontwikkelaars en creatieven kunnen het prototype van de bril al bestellen bij Google voor 1500 dollar.