Gedichten uit de autosuggestie van Google

Gedichten uit de autosuggestie van Google

22-02-2013 10:43 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Bram van Dijk

Google-instant kan soms poëtisch uit de hoek komen, blijkt op de Facebook-pagina Google Poëzie.

Een vrouw

Een vrouw als Eva
Een vrouw naar Gods hart
Een vrouw zoals jij
Een vrouw is als erwtensoep.

De poëzieliefhebbers in de zaal knikken instemmend. Mooi zeg, die vergelijking met het hogere in tegenstelling tot zoiets aards als erwtensoep. De dichter gniffelt. Niemand weet dat het gedicht rechtstreek uit een zoekmachine komt.

Afgelopen maandag begonnen Stefan Daniëls en Aart van Empel, klasgenoten van Communication & Multimedia Design in Breda, de Facebook-pagina Google Poëzie. Het idee is simpel: tik een paar woorden in bij Google en kijk welke suggesties het geeft. Door het telkens terugkomen van hetzelfde woord wordt het al snel poëtisch.

Het idee komt uit Finland, waar de pagina over de 4000 volgers heeft. Daarnaast is er ook een Google Poëzie in het Italiaans en in het Engels. Op de Engelse staat onder andere deze parel der letteren.

Zelf een poging wagen? Ga naar Google.nl, laat de autosuggestie een gedicht maken, maak er een printscreen van en plaats het op het prikbord van de pagina. Dan is het hopen dat de beheerders jouw gedicht doorplaatsen. Binnen een week hebben de ze al bijna 1000 volgers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s