LG brengt mid-range 4G-toestel naar Nederland

LG brengt mid-range 4G-toestel naar Nederland

21-02-2013 09:37 Laatste update: 28-04-2018 13:32

tonie

LG komt in juni in Nederland met een middenklasse smartphone met 4G. Dat moet 4G voor 'iedereen' bereikbaar maken.

Is 4G alleen voor mensen die geld over hebben voor een high-end smartphone? LG denkt van niet en komt daarom met een middenklasser met 4G-ondersteuning, de Optimus F5. De nieuwe Optimus F5 heeft een 4,3 inch ips-scherm, een dual-core chip en een kunststof achterkant met een metalen look en feel. De F5 is vanaf juni 2013 in Nederland te koop.

Momenteel zijn er nog maar vijf 4G-toestellen verkrijgbaar in ons land. Dat zullen er in juni al veel meer zijn, maar meestal zijn dat wel de duurste modellen. De LG Optimus F5 zit niet in de high-end. Het toestel heeft bijvoorbeeld maar 8 gb flashgeheugen en een 5 megapixelcamera. De prijs ligt ruim onder die van de Optimus G, LG's vlaggenschip dat binnenkort ook naar Nederland komt. Maar het exacte eurobedrag kan LG Nederland nog niet noemen.

De F5 heeft dezelfde nieuwe softwarefuncties als andere LG-smartphones. Een ervan is Smart LED waarmee aan de manier waarop een led-lichtje aan de voorkant oplicht is te zien of er een nieuw gemist gesprek of bericht is. De functie Safety Care laat gebruikers automatisch een sms sturen naar een contactpersoon als zij een noodnummer bellen, of als de telefoon een bepaalde tijd inactief is.

Ook nieuw op de LG-toestellen is QSlide, waarmee je diverse apps in vensters naast of over elkaar heen kan gebruiken. Daarbij kan je bijvoorbeeld tekst uit een sms semi-transparant lezen over een video die je bekijkt, of een notitie maken terwijl je op de achtergrond een webpagina ziet.

De F5 heeft ook nog een grotere broer, de 4,7 inch F7. Deze heeft een snellere processor en een 8 megapixel camera, maar het is nog niet bekend of en wanneer de F7 naar Nederland komt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s