Kim Dotcom gaat Mega uitbreiden met e-mail, video en mobiel

Kim Dotcom gaat Mega uitbreiden met e-mail, video en mobiel

18-02-2013 07:05 Laatste update: 28-04-2018 13:32

Kim Dotcom heeft grootse plannen met Mega en wil veel meer dan alleen je bestanden gaan opslaan en beveiligen.

De kersverse Dropbox-rivaal Mega loopt goed. Elke seconde verwerken de servers meer dan zestig uploads en dit aantal groeit. Maar voor de flamboyante Dotcom is dat (zoals verwacht) niet genoeg. Hij vindt internetdiensten als e-mail, chat, video, audio niet veilig genoeg en denkt hetzelfde over mobiele besturingssystemen. Mega moet hiervoor de komende jaren alternatieven bieden, van een veilige e-maildienst tot versleuteld internetbellen en misschien wel een heel nieuw mobiel besturingssysteem.

Dotcoms belofte kwam nadat hij zijn volgers afraadde Gmail, Skype en iCloud te gebruiken. Deze diensten komen uit de Verenigde Staten en zouden aan de Amerikaanse geheime dienst via een geheime en ontraceerbare ingang toegang geven tot je persoonlijke gegevens. Nieuw-Zeeland, het land waar Mega is geregistreerd, is volgens Dotcom een veilige haven voor bedrijven die concurreren met "onveilige diensten uit de Verenigde Staten". Onder deze vlag gaan de nieuwe diensten mogelijk ook opereren.

Wat Dotcom precies van plan is, wil hij nog niet zeggen. Op dit moment speculeren velen nog steeds over een filmdienst genaamd MegaMovie en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een verbeterde encryptiebeveiliging voor de clouddienst. Het team van Mega meldt tevens dat abonnementen voortaan ook met Bitcoin betaald kunnen worden.

Dotcom kennende is het vooral een kwestie van eerst zien en dan geloven. Beloftes maken kan hij als de beste, maar ze nakomen is een tweede. En waarom zou je Google, Microsoft en Apple niet mogen vertrouwen, maar de internetdiensten van een beruchte en ietwat megalomane internetpiraat wel? De tijd zal het leren.

Lees ook ons interview met Bram van der Kolk, techneut van Mega én Nederlander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s