Meubelbeurs Keulen: comeback van de Tomado boekenrekjes

Meubelbeurs Keulen: comeback van de Tomado boekenrekjes

31-01-2013 09:18 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Goed ontwerp roest niet, bewijzen de ruim 50 jaar geleden ontworpen boekenrekjes van Tomado en String.

Stalen plankjes zijn opgehangen tussen fragiel ogend staaldraad. Die modulair uitbreidbare rekjes zie je op de Keulse Meubelbeurs in telkens andere toepassing terug. In een werkplaats als muurkastje voor verfblikken, in een keuken met kruiden op de plankjes of in een woonkamer met boeken er op. Het stalen rekjessysteem is van het merk String en is ontworpen door de Zweed Nils (bijnaam Nisse) Strinning. Strinning maakte het rekje al in 1949. Nu 63 jaar later is zijn ontwerp nog op meerdere plekken op de beurs te zien en te koop. Doe dat als ontwerper van nu maar eens na.

Dat goed ontwerp mooi blijft, weten we ook in Nederland. Op Marktplaats gaan de stalen Tomado boekenrekken voor driedubbel het geld dat je oma er in de jaren vijftig voor betaalde van de hand. Reden voor Tomado om de eeuwig uitbreidbare stalen boekenrekjes terug op de markt te brengen. Alleen verkrijgbaar in dezelfde kleuren als vroeger.

Een gloednieuw Tomado-rekje met drie plankjes kost 40 euro. Opvallend is dat dat ook ongeveer de prijs is die de originele retrorekjes nu waard zijn. Wordt goed ontwerp met de jaren meer waard, of keek Tomado voor de prijsindicatie op Marktplaats? En zouden die oude rekjes door de concurrentie van de nieuwe juist meer of minder geld waard worden?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s