'Apple gaat nieuwe iPad met 128 gb uitbrengen'

'Apple gaat nieuwe iPad met 128 gb uitbrengen'

28-01-2013 13:21 Laatste update: 28-04-2018 14:03

De huidige iPad-collectie wordt mogelijk met een 128 gb-versie uitgebreid. Update: vanaf 5 feb verkrijgbaar.

In de nieuwe bètaversie van iOS 6.1 zijn aanwijzingen gevonden dat nieuwe iOS-apparaten 128 gb aan opslagruimte gaan krijgen. Een opmerkelijk hoge capaciteit voor een mobiel apparaat. Bronnen van 9to5Mac melden dat het zou gaan om een nieuwe iPad die binnen de vierde generatie met retina-scherm zou vallen.

De nieuwe iPad zou in het wit en het zwart op de markt moeten komen, over wifi en mobiele data beschikken en het nieuwe premium model in de huidige iPad-lijn worden. Het huidige 16 gb-, 32 gb- en 64 gb-model staan binnen Apple bekend als good, better en best. De nieuwe en laatste ultimate-versie is al gespot bij een bekende Amerikaanse leverancier. Of de ultimate ook daadwerkelijk het 128 gb-model wordt, wil 9to5Mac nog niet met zekerheid zeggen.

Het is ook mogelijk dat Apple een nieuwe iPad ontwikkelt voor bijvoorbeeld overheidsinstellingen of eigen gebruik. Laatstgenoemde heeft Apple al eerder gedaan. Ik ben eigenlijk vooral benieuwd welk superlatief Apple voor de volgende iPad gaat kiezen nu ultimate is het rijtje staat, of dat dit juist een indicatie is dat de iPads dit jaar nog een hele grote make-over krijgen en Apple met nieuwe superlatieven gaat beginnen.

Update 29 januari: Apple bevestigt de komst van de 128 gb iPad met retinascherm. Vanaf 5 februari verkrijgbaar in zwart en wit voor 805 euro voor het wifi model en 935 euro voor het wifi+3G model.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s