jOBS valt niet goed bij premièrepubliek en Steve Wozniak

jOBS valt niet goed bij premièrepubliek en Steve Wozniak

28-01-2013 14:29 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Zowel Apple mede-oprichter Steve Wozniak als het gros van het premièrepubliek is negatief over jOBS, de film over het leven van Steve Jobs.

Hollywood is dit jaar gek op nerds en geeks: een film over Google, Julian Assange en zelfs twee over Steve Jobs komen eraan, waarvan jOBS de eerste Jobs-film is die in première is gegaan. Een droomstart voor jOBS is het echter niet, want de eerste indrukken zijn grotendeels negatief en ook Wozniak is niet blij met de film. Hij noemt het script van jOBS rotzooi en heeft een aanbod aangenomen om aan de tweede film van Jobs - de verfilming van de biografie van Walter Isaacson - mee te werken.

"In het eerste script stonden dingen als het promoten van drugs, waaronder een scene waarin Jobs mij drugs aanbiedt. Ik heb Jobs nog nooit drugs zien gebruiken, noch heb ik drugs van hem aangenomen. [...] We hadden het gewoon over ons werk, technologie en dat soort dingen", aldus Wozniak. Ook de personages in jOBS zijn in de ogen van Woz verkeerd neergezet. "Onze relatie was compleet anders dan hoe deze wordt geportretteerd." Gelukkig beseft Wozniak wel dat het gewoon een (fictieve) film is.

Wozniak is niet de enige die kritiek op jOBS heeft. Ook het gros van het premièrepubliek is niet tevreden met de film en had er meer van verwacht. Zo vindt Germain Lussier van SlashFilm dat het script ondermaats is: "De film wil ons graag verhalen vertellen, maar nooit op een bevredigende manier." Casey Newton van Cnet vond jOBS oppervlakkig en vlak en volgens Katey Rich van CinemaBlend zou Steve Jobs de film hebben gehaat vanwege de saaie richting die zowel de schrijver als regisseur ingaan.

Anderen noemen de film vermakelijk en met oog voor detail gemaakt, maar het niveau van The Social Network - geschreven door Aaron Sorkin, tevens scriptschrijver van de andere Jobs-film - schijn je niet te hoeven verwachten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s