Uitpakparty op de catwalk bij de Amsterdam Fashion Week

Uitpakparty op de catwalk bij de Amsterdam Fashion Week

28-01-2013 09:34 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Bright kijkt graag naar de unboxing van gadgets. Couturier Marga Weimans liet haar collectie voor aankomend seizoen ook uitpakken.

De Amsterdam Fashion Week kwam afgelopen zondag tot een hoogtepunt toen Marga Weimans haar couturecollectie voor aankomend winterseizoen op de catwalk toonde. Vorig jaar nog debuteerde Weimans op de AFW met een jurk die bestond uit 300 mobiele telefoons die je daadwerkelijk op kon bellen. Nu is haar collectie 'Body Archive' het sluitstuk. Weimans kreeg daarvoor steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Samsung.

De drang naar vernieuwing en creativiteit en het kunstzinnige en grensverleggende karakter ziet Samsung als de gemene deler met Amsterdam Fashion Week. Het Stimuleringsfonds heeft in haar projectomschrijving: "... tien silhouetten met een architectonische en industriële invalshoek. De collectie is een artistieke en visuele benadering van mode, waarbij innovatie, het verleggen van grenzen van wat mode kan zijn en het agenderen en bediscussiëren van relevante issues door Marga Weimans als voornaamste doel wordt gezien",

Hoe dat er zondag precies uit zag? Modellen omringd met kunstof boxen zorgen voor een spectaculair beeld. Terwijl de boxen steeds verder ontmanteld worden, zie je steeds meer van de kleding in pastel en fluo. FashionArt, dat was het zeker.

De in Antwerpen opgeleide Weimans is niet subtiel of functioneel. Bij haar mag het een onsje meer zijn. Veel, groots, gelaagd en complex, daar houdt ze van, volgens de Volkskrant. "Misschien ben ik dat wat aangaat iets Belgischer of Surinaamser dan de meeste Nederlanders."

Na de AFW is de collectie te zien in het Groninger Museum, dat in het najaar van 2013 een solotentoonstelling aan Marga Weimans wijdt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s