Crowdpleaser: meest energiezuinige peertje ter wereld

Crowdpleaser: meest energiezuinige peertje ter wereld

27-01-2013 13:42 Laatste update: 28-04-2018 14:03

Bram van Dijk

De makers zijn er van overtuigd: er is geen lamp zo effectief als hun NanoLight.

De makers van NanoLight hebben een groot succes te pakken. Met nog 42 dagen te gaan is hun doel van 20.000 dollar op Kickstarter al vijf keer overtroffen. En dat met een simpel peertje.

Alhoewel, zo simpel is-ie niet. De lamp ziet er uit als een ingewikkelde dobbelsteen met op alle vlakken drie oogjes. Aan het eind van de fijne overgeacteerde en nagesynchroniseerde promovideo zie je hoe de lamp als een knutselwerk in elkaar gevouwen wordt. Door deze bijzondere bouw is NanoLight tot tien keer effectiever adan gloeilampen en tot twee keer zo effectief als alle lampen die nu op de markt zijn.

Een ander voordeel is dat de lamp direct vol licht geeft en niet zoals de meeste spaarlampen even moet opladen. Ook beloven de makers dat de lamp vier keer langer meegaat dan spaarlampen, waardoor het op de lange termijn goedkoper is. En daar komen ook nog de verminderde energiekosten bij.

De lamp komt in drie sterktes. De 10W NanoLight is gelijkwaardig aan 75W, de 12W is gelijkwaardig aan 100W en de Exclusive 12W NanoLight geeft met 1800 lumen zelfs meer dan 100W. De prijs start vanaf 30 dollar, verzending is gratis.

Andere mooie projecten deze week:
Sharpener Jar – een pot met in de deksel een puntenslijper zodat je ‘creativiteit kan meten’
Oil Can Guitars – gitaren geïnspireerd op de simpele straatgitaren in Afrika.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s