Apple's alternatief voor NFC werkt met magnetische velden

Apple's alternatief voor NFC werkt met magnetische velden

19-10-2012 11:13 Laatste update: 28-04-2018 15:36

tonie

Apple werkt aan een manier waarmee twee telefoons elkaar kunnen herkennen door een verstoring van het magnetisch veld.

Apple werkt aan een nieuwe manier waarop mobiele telefoons elkaar op korte afstand kunnen herkennen om daarna gegevens uit te kunnen wisselen. De methode dient als alternatief voor NFC, de identificatiechip die in veel recente smartphones zit, maar niet in de iPhone 5. Apple's nieuwe methode werkt met het detecteren van een veranderd magnetisch veld van de telefoon, schrijft de blog Patently Apple.

Als een tweede mobieltje in de buurt komt, wordt het magnetisch veld van het apparaat namelijk verstoord. Dat valt te detecteren, waarna er een koppeling tussen beide apparaten is te leggen. Dat gebeurt waarschijnlijk via andere draadloze communicatietechnieken, zoals wifi of Bluetooth.

Of de nieuwe functie ook echt in een product komt, is in deze fase natuurlijk nog niet te zeggen. Maar duidelijk is dat Apple zoekt naar een handigere manier om communicatie op korte afstand tot stand te laten komen dan NFC. Apple heeft na de aankondiging van de iPhone 5 laten weten NFC nog niet volwassen genoeg te vinden. Bovendien zijn apps als zijn eigen PassBook ook te gebruiken voor mobiele portemonneefuncties.

Concurrent Google gebruikt NFC voor zijn mobiele betaaldienst Google Wallet. Veel fabrikanten van Android-smartphones stoppen sinds vorig jaar NFC-chips in hun toestellen. Ook Windows Phone en Blackberry ondersteunen NFC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s