Spotify komt met langverwachte webapplicatie

Spotify komt met langverwachte webapplicatie

10-09-2012 06:26 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Spotify wil de muziekstreamingdienst ook via de browser toegankelijk gaan maken.

Het Zweedse Spotify heeft eindelijk het licht gezien. Na zes jaar komt het bedrijf met een webapplicatie die zich meer gaat richten op het ontdekken van nieuwe muziek. Dat meldt TechCrunch op basis van anonieme bronnen. Het is nog onduidelijk of de webversie de desktop-software gaat vervangen of dat het puur om uitbreiding van de productlijn gaat. Spotify heeft de afgelopen tijd ook hun iPad-app en Android-app enorm verbeterd.

Een webapplicatie zou nieuwe gebruikers moeten aantrekken die het installeren van een compleet nieuw programma niet zien zitten. Daarnaast biedt het ook meer mogelijkheden voor bestaande gebruikers, die op publieke computers of andere apparaten via de browser hun Spotify-account kunnen bereiken. Op dit moment heeft Spotify een bibliotheek van 18 miljoen nummers en 4 miljoen betaalde gebruikers.

Het is ook waarschijnlijk dat Spotify de prijzen van de 4 miljoen abonnementen gaat verlagen. Een premium-account waarmee je ook de streamingdienst via je mobiel kunt gebruiken, is 9,99 euro per maand. Dit zou Spotify mogelijk kunnen verlagen naar 8 euro per maand. Of dit abonnement ook standaard de nieuwe webapplicatie ondersteunt, is nog onbekend.

De toevoeging van een webapplicatie zou mij net over de streep kunnen trekken om toch eens een abonnement op Spotify te nemen. Ik wacht nog wel even met bestellen, want Spotify heeft nog niet op de berichten gereageerd.