Logo Microsoft krijgt ook redesign

Logo Microsoft krijgt ook redesign

24-08-2012 10:02 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Bram van Dijk

Voorafgaand aan de komst van zijn nieuwe besturingssystemen krijgt Microsoft ook een nieuw logo. Voor het eerst sinds 1987.

'Geen bedrijf zo stug als Microsoft' is een vaak gehoorde bewering. Dit was zeker zo als het gaat over het logo. Sinds 1987 vormde de italic bold tekst de bovenkant van het briefpapier, maar vanaf gisteren moet de kleurenprinter van Microsoft aan de slag.

Het nieuwe logo heeft het vlaggentje van het Windows computerbesturingssysteem platgeslagen. De vier vlakken lijken ook op de vierkanten knoppen op het telefoonbesturingssysteem Windows Phone. Topman Jeff Hansen vond het een mooie tijd voor een redesign, omdat Microsoft aan de vooravond staat van herlancering van zo goed als al zijn producten, van Windows tot Windows Phone en Office.

Het logo heeft een nieuw lettertype, Segoe, waarvan Microsoft de rechten heeft. Het bedrijf gebruikt het font al langer. Wat wel hetzelfde is gebleven, is de verbinding tussen de F en de T.

De poll op de site van The Seattle Times, waar Hansen zijn interview aan gaf, laat zien dat ze bezoekers het logo waarderen. Grafisch ontwerper Armin Vit vindt het maar 'meh'. Wat vind jij?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s