This is my Cam zet de camera centraal

This is my Cam zet de camera centraal

24-08-2012 06:24 Laatste update: 28-04-2018 16:38
Author profile picture

Floris Poort

De Instagram voor cameraliefhebbers met echt mooie foto's en aandacht voor de vele toestellen waarmee ze genomen zijn.

Als je fotografie een beetje serieus neemt, zet je je foto’s niet op Instagram, maar op Flickr. Al was het maar omdat die site alle EXIF-data overneemt: welke camera er wanneer gebruikt is, inclusief soms instellingen als sluitertijd en diafragma. Jammer alleen dat die boeiende data in kleine lettertjes in de zijbalk naast de foto wordt weggemoffeld.

Vond oud-Flickr-ontwikkelaar Chris Martin ook, en daarom maakte hij This is my Cam. Die site maakt gebruik van de Flickr API: een manier voor ontwikkelaars om apps en sites rondom Flickr te bouwen. This is my Cam maakt gretig gebruik van alle EXIF-data. De vele camera’s die mensen gebruiken staan centraal, in plaats van de foto's die ze ermee maakten.

Selecteer je een camera, staat er een geautomatiseerd verhaaltje naast: wanneer jij en je camera aan jullie reis begonnen, wat jullie eerste foto was, dat werk. Daaronder staan natuurlijk foto’s, daarnaast ook een verzameling van je andere camera’s, mocht je die hebben. Foto’s groot bekijken doe je nog steeds op Flickr, maar zomaar wat rondklikken op This is my Cam levert hele andere resultaten op dan rondneuzen op Flickr zelf. Leuk gebruik van een API.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s