Etalage met pop-up natuurpark en camping

Etalage met pop-up natuurpark en camping

21-08-2012 13:26 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Dewi Pinatih

Kampeerders die in the middle of nowhere maar saai vinden, kunnen overnachten in een binnenbos in dé uitgaansstraat van Sydney.

In Australië kun je nog echt de natuur in trekken. Dat kan spannend zijn, maar niet voor wie niet zonder wifi, mensenkijken en 24-uurs economie kan. De Random Forest Adventure in a Shop combineert het vermaak van de stad met het romantische van kamperen en is gewoon te boeken via AirBnB.

Er is een koepeltent, gasstel en barbecue, iPod dock, koelbox en een twee meter lang wandelpad naar de picknickplaats die uitkijkt over een van Sydney's populairste uitgaansstraten; je zit hier namelijk in de etalage van een leegstaand winkelpand. Oxford Street National Park is bovendien uitgerust met wifi en bosgeluiden, waaronder regen en vogels.

Gasten ontvangen een fles water, een fles wijn en een reep chocola. Ontbijt- en dinersuggesties zijn er te over: een rozijnenbroodje en koffie van de coffeeshop om de hoek, Thais en pizza een paar deuren verderop.

Eén ongemak van de camping blijft: er is geen stromend water of toilet. Gelukkig is de kebabtent van de buren 24 uur per dag open en kunnen kampeerders met wc-rol onder de arm hier terecht.

De kampeerplek is maar drie weken lang te boeken, tot eind augustus, via Airbnb. Daarna wordt de leegstaande winkel, die een half jaar wordt verhuurd om verloedering tegen te gaan, weer getransformeerd tot andere hotspot. Creatief collectief Under New Management bedenkt elke maand iets nieuws, zoals vorige maand een sportcafé waar Australische fietsfans tot diep in de nacht de Tour de France konden kijken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s