Samsung-app maakt switch van iPhone naar Galaxy makkelijker

Samsung-app maakt switch van iPhone naar Galaxy makkelijker

25-06-2012 12:36 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Met een speciale app van Samsung kunnen Britten makkelijk muziek, foto’s en adressen overzetten van iTunes naar een Samsung Galaxy.

Samsung wil iPhone-gebruikers overhalen over te stappen naar de Galaxy-toestellen. In Engeland heeft Samsung de Easy Phone Sync app uitgebracht die deze overstap makkelijker moet maken. De app zorgt ervoor dat je muziek, speellijsten, video’s, podcasts, foto’s en tekstberichten via iTunes over kan uit naar een Galaxy en vice versa. Muziek gekocht in de iTunes Store kan ook worden overgezet.

Easy Phone Sync bestaat uit software die je op je pc of Mac moet installeren en een Android-app. Voorlopig is de app alleen beschikbaar voor de Britten en kost 2,49 euro.

Op zich is een dergelijke app bijna noodzaak om iPhone- gebruikers over te halen de switch naar Samsung te maken, zeker voor de iPhone-gebruikers die iTunes op een Mac draaien, weet ik uit eigen ervaring. Het programmaatje Android File Transfer moet helpen bij het overzetten van bestanden van de Mac naar een Android-telefoon. Maar op mijn Mac werkt dat niet met de Galaxy III.

Het zelfde geldt voor DoubleTwist dat als een soort ‘open’ iTunes moet helpen om makkelijk muziek, video’s en podcasts over te zetten, maar ook deze werkt bij mij niet met de Galaxy III. Ondanks dat ik iTunes een draak van een programma vindt, werkt het wel vlekkeloos voor het synchroniseren. Zolang dat overzetten van mijn digitale leven naar een Android-toestel moeizaam gaat, geef ik het al snel op. Hopelijk komt de Easy Phone Sync app ook snel beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s