48 uur live bloggen over Amsterdam

48 uur live bloggen over Amsterdam

20-01-2012 14:32 Laatste update: 28-04-2018 19:13

Bram van Dijk

Op 10 februari gaat er 48 uur achter elkaar live geblogd worden in en over Amsterdam, met als resultaat een 'social weather report'.

Een herkenbaar gevoel: je woont al een tijd op dezelfde plek en hebt ondertussen je favoriete kroegjes, clubs, restaurantjes en feestjes. Maar toch heb je het gevoel dat je niet weet wat er in je stad gebeurt.

Juha van 't Zelfde, van het cultuurinnovatiebureau Non-Fiction, wil het niet bij deze onwetendheid laten. Van vrijdag 10 februari 18.00 uur tot zondag dezelfde tijd houdt hij met vrienden en collega’s de hele stad bij. 'Social check-ins bij websites als Foursquare, fotouploads bij Instagram, Twitter-berichten. We proberen zoveel mogelijk data te verzamelen en te ontdekken waar het op dit moment in Amsterdam speelt', zegt Juha.

Hij verzorgde eerder live blogs voor de Museumnacht en voor het World Minimal Music Festival. 'Wat er deze keer precies gaat uitkomen, is voor mij ook nog een raadsel. Maar we noemen het een social weather report.'

Het resultaat is ook afhankelijk van welke mensen zich aanmelden om mee te helpen. Door het onder andere bij Gidsy aan te bieden wil hij een groot en gevarieerd team krijgen. 'Misschien melden zich wel videomakers aan, dan kunnen we ook een live reporter op pad sturen.' Maar grotendeels zal het project zich achter de computer afspelen.

Voor de 20 euro inschrijfgeld wordt eten en drinken geregeld. Er is al een eindredacteur en iemand die voor de datavisualisatie gaat zorgen. Juha heeft er zin in. 'Het is gewoon een megaleuk experiment. Een soort kamp, een schoolreisje.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s