Inhakers op de Elfstedentocht

Inhakers op de Elfstedentocht

10-02-2012 10:23 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Bram van Dijk

De reclamewereld was ontploft als de tocht was doorgegaan. Alleen de slimmeriken hebben een campagne achter de hand.

De Don Drapers van Nederland hebben de afgelopen week net zo onrustig geslapen als de schaatsliefhebbers. Want, oh jee, als die tocht nu door gaat, wat moeten wij er dan mee? Na een week woelen, wikken en wegen was hij daar dan: de fantastische Elfstedentocht-campagne.

Alles stond klaar, Unox had 100.000 gebreide onderbroeken besteld in India. 75000 lopende band medewerkers waren miljoenen wuppies aan het voorzien van schaatsjes. De H&M had David Beckham al gevraagd of-ie de omvang van zijn scrotum dit keer in een fashionable schaatspak wilde tonen. Kan ik me zo voorstellen.

En toen, pats boem, ging het hele circus niet door. Sneu. Alle plannen in de prullenbak. Volgend jaar loopt een uitheemse volksstam in Zimbabwe rond in oranje onderbroeken. Op een enkele wuppie wordt een hartje geplakt zodat hij mee kan met Valentijn. Veel treurige gezichten op de Nederlandse reclamebureau’s waarschijnlijk. Behalve dan van die slimmerikken die ook een campagne hadden klaarliggen voor als de tocht niet doorging:

Als ik er een gemist heb, hoor ik het graag!

UPDATE: Van kittyhawk.nl.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s