Architectuur per uur

Architectuur per uur

09-02-2012 13:36 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Online vraagbaak voor kleine ruimteproblemen.

Architectuur per uur is een platform waar iedere particulier snel met zijn ruimtevraag terecht kan. Een flink aantal zelfstandige architectenbureaus heeft zich bij de service aangesloten waardoor de overheadkosten laag blijven. Ook zet de architectuurdienst internet en automatisering zwaar in om de prijs te drukken. Starttarief voor een professioneel advies is 97,50 euro per uur, een bouwkundig tekenaar kost 72,50 euro.

'Wij zullen géén aanspraak maken op ons auteursrecht. Wij zullen géén aanspraak maken op een vervolgopdracht. Wij gaan u nooit ongevraagd informatie of diensten aanbieden [en] om voor u de kosten zo laag mogelijk te houden willen wij zo kort mogelijk voor u werken,' dat zijn de onorthodoxe principes die initiatiefnemer Gerard Kruunenberg aan Architectenweb vertelt.

Door ook de kleine particuliere opdrachten te zoeken passen architectenbureaus zich aan aan het zware weer waarin ze verkeren. Eerder zagen we flexibiliteit van de bouwkundigen met bouwen met en door bewoners, inloopspreekuur en ontwerpen voor tussentijds gebruik van leegstaande gebouwen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s