Sollicitatie levert 30 maanden gevangenisstraf op

Sollicitatie levert 30 maanden gevangenisstraf op

06-02-2012 10:48 Laatste update: 28-04-2018 19:44

Een Hongaar die het computersysteem van hotelketen Mariott hackte bij wijze van sollicitatie, werd op zijn sollicitatiegesprek opgepakt door de politie.

Vrijwel iedere organisatie of bedrijf zou een bedreven hacker kunnen gebruiken om hun vaak lekke computersystemen te dichten. Dus bedacht een 26 jarige Hongaar om het computersysteem van een Mariott Hotel te hacken om zijn bekwaamheid te laten zien.

Hij stuurde het personeel van de hotelketen meerdere malen emails dat hij al geruime tijd toegang tot de Mariott-computersystemen had. Hij ontving geen antwoord en stuurde een mail met enkele documenten die hij van de servers had gehaald. Vervolgens dreigde hij deze documenten openbaar te maken als hij niet een baan op de IT-afdeling van het Mariott zou krijgen. De Hongaar ontving eindelijk antwoord van het Mariott HR personeel op zijn sollicitatie. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek.

De Hongaar mailde een kopie van zijn paspoort en ontving een vliegticket van Hongarije naar de VS voor een gesprek. Tijdens de sollicitatie vertelde de Hongaar precies hoe hij de computersystemen hackte. Hij deed het zelfs ter plekke voor. De Hongaar werd onmiddellijk door de Amerikaanse Secret Service ‘aangenomen’. Voor zijn unieke sollicitatie ontving hij 30 maanden gevangenisstraf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s