Alienware vermomt pc als console

Alienware vermomt pc als console

19-01-2012 07:22 Laatste update: 28-04-2018 20:15

De nieuwste computer van fabrikant Alienware heeft het uiterlijk van een console, maar heeft de binnenkant van een game-pc.

De console en pc kijken goed bij elkaar af. Zo vind je op consoles vaker pc-functies en krijgen de computers steeds meer een console-achtige interface (neem bijvoorbeeld Windows 8). Alienware gaat een stapje verder en komt met de de X51, een game-pc die duidelijk is geïnspireerd op de Xbox 360.

De producten van hardwarefabrikant Alienware, dat onderdeel is van Dell, staan al jaren bekend om hun mooie uiterlijk en vaak hoge prijs. De X51 kan gezien worden als een soort budgetmodel, want de instapprijs is ongeveer 600 euro. Voor die prijs krijg je een 3.3 Gigahertz dualcore processor, videokaart met 1 gigabyte geheugen en 4 gigabyte werkgeheugen. De hardware kan de nieuwste games zonder problemen draaien. Het is natuurlijk ook mogelijk om de pc tijdens het bestellen te upgraden.

Volgens Alienware is het de kleinste game-pc ooit gemaakt, en die je plat of op z'n kant kunt zetten. Nu Steam met The Big Picture komt, waar de game-winkel wordt geoptimaliseerd voor gebruik met een tv en controller, zou de X51 best een slimme zet kunnen zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s