De beste webvideo's van 2011

De beste webvideo's van 2011

18-01-2012 13:07 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Corrie Gerritsma

Op 29 januari vertoond Upload Cinema in de Stadsschouwburg de Top 40 webvideo's van 2011. Bright geeft kaartjes weg.

Webvideo's zijn geslaagd als je doorstuurt naar vrienden of ze deelt op Facebook en Twitter. Nog leuker is ze in een gezelschap bekijken om je tegelijkertijd te verbazen of in lachen uit te barsten. Dat kan met Upload Cinema.

Upload Cinema maakt elke twee maanden een filmprogramma dat de beste webvideo's naar de bioscoop brengt. Inmiddels wordt het programma door heel Nederland in filmzalen vertoond.

Eén keer per jaar is er een speciale uitzending: de Top 40 webvideo's van het afgelopen jaar. Op 29 januari presenteert Upload Cinema traditiegetrouw in de Stadsschouwburg Amsterdam de Webvideo Top 40 van 2011. Op een groot doek zie je een line-up van de schokkendste, grappigste en mooiste online video's van het afgelopen jaar voorbijkomen.

Het programma is samengesteld uit favorieten van het publiek, de Upload Cinemaredactie en van 30 experts waaronder filmregisseur Martin Koolhoven journalisten Robert Baltus & Lex Runderkamp (NOS), schrijfster Hannah Bervoets, dierenliefhebber Francisco van Jole, videoclipkenner Job de Wit en ondergetekende namens Bright.

Tijdens de uitzending mag je je mobieltje trouwens aanhouden. Graag zelfs, want het publiek kan live stemmen op hun favoriete video. Zo wordt aan het eind van de avond duidelijk hoe rangorde van de werkelijke Top 40 er uit ziet. Want de kijker heeft, zoals het hoort, de beslissende stem.

Bright mag vijf keer twee kaartjes voor de avond weggeven. Winnen? Stuur een tweet naar @bightsite met daarin de url van jouw favoriete YouTube-filmpje en de tag #uploadcinema.

Zelf kaarten bestellen kan op de site van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s