Ook GroenLinks-site op zwart uit protest tegen SOPA

Ook GroenLinks-site op zwart uit protest tegen SOPA

18-01-2012 07:31 Laatste update: 28-04-2018 20:15

In navolging van Wikipedia gaat ook de site van GroenLinks vandaag op zwart uit protest tegen Amerikaanse anti-piraterijwetsvoorstellen.

Het protest tegen de wetsvoorstellen SOPA (Stop Online Piracy Act) en PIPA (Protect Intellectual Property Act) heeft de Nederlandse politiek bereikt. Wie de site van GroenLinks bezoekt, krijgt eerst een zwarte pagina te zien.

‘Hiermee vraagt GroenLinks aandacht voor de duistere kanten van deze wetsvoorstellen tegen internetpiraterij, die niet alleen in Amerika, maar overal in de wereld de vrijheid en openheid van het internet schade zullen toebrengen’, schrijft Europarlementariër Judith Sargentini op de site van GroenLinks.

‘De voorgestelde maatregelen zijn zeer onwenselijk, omdat zij fundamentele rechten als de vrijheid van meningsuiting en de privacy inperken én het functioneren van het internet zelf belemmeren.’

De Engelstalige versie van Wikipedia is vandaag eveneens onbereikbaar. ‘Ik hoop dat de telefoonsystemen in Washington zullen bezwijken onder de actie’, twitterde Wikipedia-voorman Jimmy Wales maandag. Google voert via zijn homepage eveneens actie tegen de anti-piraterijwetsvoorstellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s