SoftKinetic werkt preciezer dan Kinect

SoftKinetic werkt preciezer dan Kinect

17-01-2012 15:31 Laatste update: 28-04-2018 20:15

Tonie van Ringelestijn

Het Belgische SoftKinetic komt met een betere camera voor motion control dan de Kinect, maar hij is ook een stuk duurder.

SoftKinetic claimt in zijn nieuwe motion control-camera DepthSense 320 (DS320) een betere herkenning van lichaamsdelen en dat in een grotere ruimte dan Microsofts Kinect, waarvan er in ruim een jaar 18 miljoen zijn verkocht. Het Belgische bedrijf gebruikt een grotere beeldsensor en zijn software herkent objecten zowel dichter als verderaf dan Kinect. Ook is het anders dan bij het Microsoft-apparaat mogelijk om alle vingers te herkennen.

De DS320 heeft een qvga-sensor en is bedoeld voor gebruik met pc's. Het apparaat biedt een hogere diepteresolutie dan andere motion control-camera's. Het gezichtsveld is ook breder (73 graden), zodat de ruimte waarin mensen worden herkend groter is. Bijkomend voordeel is dus ook dat meer mensen tegelijk met het apparaat kunnen interacteren.

Voor SoftKinetic zijn echter nog bar weinig apps en games beschikbaar, terwijl er voor Kinect al veel mooie 'hacks' zijn gemaat. Het bedrijf biedt wel een ontwikkelpakket aan. De DS320 is helaas twee keer zo duur als de Kinect: 500 dollar. De Kinect voor Pc is vanaf 1 februari te koop voor 250 dollar, op zichzelf ook al redelijk duur. Voor toepassingen in publieke ruimtes, onderwijs, gezondheidszorg, en zakelijke omgevingen zou SoftKinetics oplossing wel eens interessant kunnen zijn vanwege zijn nauwkeurigere lichaamsherkenning.

Een andere concurrent is Asus met zijn twee Wavi Xtion-camera's met dezelfde PrimeSense-sensoren als in Kinect, die minder dan 200 euro kosten, maar die zijn voorlopig ook geen groot succes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s