Facebook als garagehandboek

Facebook als garagehandboek

17-01-2012 09:58 Laatste update: 28-04-2018 20:15
Author profile picture

Rutger Middendorp

Je peperdure racewagen stuk? Vraag advies op Facebook.

Je bent monteur bij United Autosports en al te lang wakker tijdens de Dubai 24-uursrace. Je oksels plakken, je hebt geen stem meer over en je ogen slaan steeds dicht. Dan komt er een auto binnen met problemen. Je vermoedt dat het aan een relais ligt, alleen waar zit dat kreng eigenlijk?

Met exact dat probleem kwamen de monteurs van een Audi R8 GT3 LMS te zitten. En wat deed dat stelletje nerds? Een Facebook-post plaatsen. Laat nou net een medewerker van Quattro gmbh zich geabonneerd hebben op de Unofficial Audi Sport Facebook pagina en het antwoord uit z'n hoofd weten. Markus Ferlora gaf de winnende tip: 'It’s right rear the last two big Relais are for the starter. The first two big Relais are the main Relais for the engine'. Daarmee kon het probleem opgelost worden.

Helaas werd de snelste van de R8's slechts 15e. Maar een inspirerend voorbeeld voor crowdsourcing werd het wel. Mercedes pakte de top 3 posities met hun SLS AMG. In de GT3a klasse wonnen een viertal gamers: Lucas Ordonez, Jordan Tresson, Bryan Heitkotter en Jann Mardenborough deden mee aan de GT challenge van Nissan. Door goed te presteren op de Playstation verdienden ze een stoeltje in een echte race auto. Niet onverdienstelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s