SOPA wetsvoorstel aangepast

SOPA wetsvoorstel aangepast

16-01-2012 08:23 Laatste update: 28-04-2018 20:15

De Republikein Lamar Smith die het omstreden Amerikaanse SOPA wetsvoorstel indiende, zegt dat hij DNS-blokkade uit het voorstel zal verwijderen.

De gemoederen rondom de Stop Online Piracy Act zijn verhit. De wet wil ervoor zorgen dat buitenlandse sites die copyright schenden van films, software, muziek etc geblokkeerd worden. Zelfs de zoekresultaten van zoekmachines naar dergelijke piratensites zouden geblokkeerd kunnen worden.

Een van de meest omstreden passages is de DNS-blokkade. Deze passage zou Amerikaanse providers dwingen om via DNS -wijzigingen buitenlandse piratensites te blokkeren. De Republikeinse afgevaardigde Lamar Smith heeft na gesprekken met de organisaties uit de industrie besloten deze passage uit het wetsvoorstel te schrappen.

Overigens zijn het niet alleen internetbedrijven en burgerrechtenorganisaties die zich zorgen maken om het wetsvoorstel. Ook het Witte Huis heeft aangegeven dat het vreest dat de wet innovatie op internet zal ondermijnen. ‘Iedere inspanning om online piraterij te bestrijden moet waken tegen de online censuur van rechtmatige activiteiten en mag de innovatie door kleine en grote bedrijven niet beperken', aldus het blog van het Witte Huis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s