Nintendo komt in 2012 met hd-console

Nintendo komt in 2012 met hd-console

16-04-2011 08:08 Laatste update: 29-04-2018 00:23

tonie

Nintendo zou binnenkort een nieuwe 'hd-spelcomputer', een rivaal voor Xbox 360 en PS3, gaan aankondigen.

De site GameInformer schrijft op basis van 'meerdere bronnen' dat de nieuwe Nintendo-console spellen in hd-resolutie kan tonen, maar het is niet duidelijk of de kwaliteit die van rivalen Xbox 360 en Playstation 3 evenaart of dat het toch minder is. In de VS noemt men 720p al HD, waar het hier als 'HD Ready' te boek staat. Nintendo heeft gamestudio's het systeem al laten zien om de interesse te polsen en zodat ze genoeg tijd hebben om goede nieuwe spellen te ontwikkelen.

De introductie zou volgens GameInformer eind 2012 plaatsvinden. Een aankondiging kan binnenkort al volgen, bijvoorbeeld tijdens de gamebeurs E3 in LA begin juni. Nintendo neemt dit keer extra veel tijd voor de voorbereiding. Door de lancering van de Wii werden sommige grote gamestudio's destijds nogal overvallen, waardoor er relatief weinig spellen gereed waren.

De manier van spelbediening is nog niet bekend. Wel zegt een gameontwikkelaar dat het systeem meer vernieuwingen biedt, zodat het niet slechts een hd-kloon van de Wii zou zijn. Nintendo maakte deze week bekend per 15 mei de prijs van de Wii te verlagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s