'Twitter weigerde bod van 10 miljard'

'Twitter weigerde bod van 10 miljard'

15-04-2011 08:11 Laatste update: 29-04-2018 00:23

tonie

Google bood 10 miljard dollar voor Twitter, Facebook 2 miljard. Twitter weigerde. Hoe zal dat de geschiedenis in gaan?

Twitter heeft van zowel Google als Facebook een overnamebod afgewezen, schrijft het blad Fortune in het artikel Trouble @ Twitter. Microsoft zou een bod hebben overwogen maar haakte af. In februari doken al krantenberichten op dat Twitter onderhandelde over een mogelijke overname voor rond 8 a 10 miljard dollar. Het leidde vooralsnog tot niets.

Die 10 miljard dollar had het Twitter-management volgens sommige techwatchers meteen moeten accepteren. Anderen vinden de waardeschatting wel terecht. De site heeft weliswaar meer dan 200 miljoen geregistreerde gebruikers, maar minder dan een kwart is actief gebruiker. Sterker nog: een kleine groep twitterati doet er echt toe. De site verdiende vorig jaar naar schatting maar ongeveer 45 miljoen dollar, maar een uitgebreider advertentiesysteem komt er nog aan later dit jaar.

Deze week erkende Twitter-investeerder Evan Williams dat een van de mede-oprichters, Noah Glass, vrijwel geen erkenning heeft gekregen voor zijn rol bij het opzetten van de microblogdienst in 2006. Glass werd al snel op een zijspoor gezet door Williams en Biz Stone. Het idee voor Twitter komt van Jack Dorsey, die weer terug is op het oude nest, en is dankzij de inspanningen van Noah Glass van de grond gekomen. Hij bedacht ook de naam, in eerste instantie gespeld als Twttr. Deze week had een grote Amerikaanse techsite een interview met Glass.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s