In 30 minuten een volle batterij

In 30 minuten een volle batterij

14-04-2011 14:37 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Natalie Eigeman

Om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken worden er dit jaar 25 snellaadstations geplaatst langs snelwegen.

Voor de driehonderdvijftig elektrische auto's die nu in Nederland rondrijden zijn er al zo'n driehonderd openbare oplaadpunten beschikbaar. Een netwerk van snellaadstations snellaadpunten waar je de batterij binnen 30 minuten voor tachtig procent kunt opladen moet het elektrisch gemak gaan verhogen.

Initiatiefnemer The New Motion heeft met de eerste elektrische autorijders in kaart gebracht waar de snellaadpunten het meest gewenst zijn: bij voorkeur langs snelwegen waar ze bij lange ritten langs komen. De snellaadstations worden op slimme plekken geplaatst in bijna alle provincies, zoals BP tankstations, wegrestaurants, Nissan-dealers en verschillende locaties in het gebied van Liander. Elektrische autorijders kunnen bij de snellaadstations terecht met landelijk werkende laadpassen.

Deze snellaadpunten aanleggen zou de drempel om op elektrisch over te stappen een stuk kunnen verlagen. De grootste zorg van de rijders is immers dat ze ergens stil komen te staan met een lege batterij. De doelstelling is dat er eind 2012 tienduizend oplaadpunten gebruiksklaar zijn in Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s