Derde Humble Bundle beschikbaar

Derde Humble Bundle beschikbaar

14-04-2011 14:01 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Bastiaan Vroegop

Onafhankelijke ontwikkelaars Wolfire Games en Frozenbyte hebben weer een Humble Bundle indie-games voor het goede doel samengesteld.

Dit is alweer de derde indie-bundel van Wolfire Games. Net als bij de voorgangers mag je zelf bepalen hoeveel je ervoor betaalt en welk deel van je geld naar de ontwikkelaar en/of Child’s Play Charity en de Electronic Frontier Foundation gaat. Die laatste groep investeert het geld respectievelijk in het kopen van speelgoed voor ziekenhuiskinderen en het strijden voor digitale rechten.

In het pakket zijn drie games van ontwikkelaar Frozenbyte te vinden: Trine, Shadowgrounds en Shadowgrounds: Survivor. Daarnaast is de broncode van een oud concept, Jackclaw aanwezig en krijg je Splot cadeau zodra deze uitkomt. De game Trine alleen al is de aanschaf waard, vinden ook de recensenten op Metacritic.

De website houdt bij wie er het meest heeft gedoneerd, maar ook wie er guller is ingesteld: de Windows-, Linux- of Mac-gebruiker. Op het moment staan Linux-kopers bovenaan, zij doneerden gemiddeld meer dan het dubbele dan Windows-users. Zo'n zestig procent van de kopers gebruikt overigens Windows.

De verkoopteller staat op het moment op een kleine 500.000 dollar, terwijl het pakket nog maar twee dagen in de verkoop is. Je kunt de bundel aanschaffen tot en met 26 april aanschaffen. De vorige bundel leverde in totaal meer dan een miljoen dollar op.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s