Van winter naar zomerschoen

Van winter naar zomerschoen

14-04-2011 08:57 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Bij Urshuz kun je de zool van je schoen zelf losmaken om er een ander bovenkantje op te zetten.

Trek aan het touwtje en de zool valt zo onder je sneaker vandaan. Dan pak je de zomerse sandaal en maak je die met de u-vormige ringen onderaan weer aan je zool vast. Hopla, van winter- naar zomerschoen.

Urhsuz heet het concept dat in juni op de markt komt. De schoenen maken met één paar zolen vier setjes schoenen mogelijk. Een bootschoen met stiknaad langs de voorkant, een sneaker, flipflop of sandaal met open teen. Koop nog een extra kleurige zool en je hebt met twee zolen en vier bovenkanten acht paar schoenen om uit te kiezen.

Maker Grant Delgatty werkte eerder als schoenontwerper voor K-Swiss, Vans en Puma. Met Urshuz wil hij mensen de mogelijkheid geven zelf het uiterlijk van je schoen samen te stellen. 'Het uiteindelijke product moet minder de visie van het bedrijf en meer jouw schoen ("Ur Shuz") zijn.'

Het idee van kiezen uit meerdere modules is fijn, maar duurzaam zou ik het niet willen noemen. Praktijk is wellicht dat je in plaats van minder schoenen een extra set afpelbare zolen of opnaaibare bovenkant koopt juist zodat je kan wisselen.

De schoen komt op de markt voor 45 tot 75 dollar. Of het laagste bedrag dan een losse set zolen betreft is nog onduidelijk, maar wordt in juni helder.

Urshuz from ROS-B on Vimeo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s