Digitaal met het tempo van analoog

Digitaal met het tempo van analoog

13-04-2011 09:34 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Natalie Eigeman

Met een analoge camera kon je het resultaat pas zien als de foto's ontwikkeld waren. Deze digitale camera brengt die verrassing terug.

Meer dan tien jaar geleden kende we het gemak van de digitale camera nog niet. Je moest nog filmrolletjes verwisselen, afstellen met de hand, na elke foto moest het rolletje doorgespoeld worden voor je er nog een kon nemen en de foto's die je maakte kon je niet onmiddellijk terugkijken.

Of de foto's gelukt waren en hoe geweldig je erop stond was wachten tot ze ontwikkeld waren. Dat was misschien wel het allerleukste aan de analoge camera: de spanning als je je mapje foto's ging ophalen bij de fotograaf. Nu kijk je direct hoe de foto is geworden en bewaar of wis hem gelijk.

Digital Film van Park Hyun Jin is een combinatie van de analoge en digitale twee camera. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Digital Film heeft al het gemak van de digitale camera, maar de foto's die je maakt zie je niet direct terug. Je ziet het resultaat pas bij het overzetten van de foto's naar je computer.

Aan de bovenkant van de digitale module die je op een analoge camera kan vastklikken zit een doorspoelknop, maar in plaats van het doorspoelen van de rol slaat de camera de foto op en kun je de volgende maken. De foto's worden op een geheugenkaart opgeslagen en blijven een mysterie tot je ze overzet op je computer.

Digital Film is een concept ontwerp en maakt deel uit van de inzendingen voor de iF Design Awards.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s