En daar is Internet Explorer 10 al

En daar is Internet Explorer 10 al

13-04-2011 11:04 Laatste update: 29-04-2018 00:23

tonie

Internet Explorer 9 is 'zooo maart 2011', want Microsoft heeft al een eerste versie van IE10 vrijgegeven.  


Microsoft heeft dinsdagavond een preview van Internet Explorer 10 vrijgegeven. De zogeheten 'platform preview' is al te downloaden. In IE10 voegt Microsoft ondersteuning voor nieuwe webstandaarden toe. Dat mag ook wel, want op dat vlak ligt IE9 achter op concurrenten als Firefox en Google Chrome. Volgens Microsoft kan IE10 een zware grafische testtoepassing - rondzwemmende vissen in een kom - soepeler draaien dan Chrome 11, de volgende versie van Google's browser.

Opvallend was dat IE10 tijdens de demonstratie werkte op een systeem met een ARM-processor met 1 Ghz. Dat soort ARM-chips zijn gemeengoed in tablets en smartphones, waar IE10 straks ook op werkt. Het 'Apple-achtige' Windows 8 maakt Microsoft ook geschikt voor ARM-processoren. Tot nu toe waren voor draaien van Windows chips van Intel en AMD vereist.

Microsoft bracht de definitieve versie van IE9 officieel half maart uit. We hadden toen een interview met een Nederlandse Microsoft-manager. IE9 heeft nu 3 procent marktaandeel in Nederland. Overigens verschijnt Firefox 5 in juni en Google blijft Chrome elke zes weken updaten. Zie ook onze vergelijking van de grootste drie browsers van dit moment: IE9 vs Firefox 4 vs Chrome 10.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s