LED-peertjes van industrieel ontwerpers

LED-peertjes van industrieel ontwerpers

13-04-2011 08:42 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Christophe De Schauvre

Alessi presenteert veel nieuwigheden in Milaan, maar opvallend is vooral het gamma LED-lampen.

Het Italiaanse Alessi pakt op de Milanese beursvloer onder meer uit met de Alessichair, een klapstoel van designer David Chipperfield. Toch gaat alle aandacht uit naar de lijn LED-lampen die ontwikkeld werden in samenwerking met Foreverlamp. Onder de noemer AlessiLux zet het bedrijf in op het design van de lampen zelf, in plaats van de armaturen.

Voor het design van de AlessiLux werd er beroep gedaan op industrial designers als Gabriele Chiave, Giovanni Alessi Anghini, Rodrigo Torres en de in Milaan gebaseerde Belg Frederic Gooris. Hoewel deze vier elk hun eigen ontwerpbureau runnen, hebben ze nauw samengewerkt om de verschillende peertjes te ontwerpen.

Het is alvast Alberto Alessi - grote baas van het designconcern - zijn overtuiging dat verlichtingsdesing begint bij het ontwerpen van de lampen zelf. Het vernieuwende gamma LED-lampen dat nu wordt gepresenteerd, gaat gepaard met nieuwe armaturen die in uitzicht variëren naargelang de ingedraaide lamp. De lampen worden via de website van Forever verkocht voor 42,50 euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s