HTC's nieuwste flagship legt lat weer wat hoger

HTC's nieuwste flagship legt lat weer wat hoger

12-04-2011 15:36 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Bastiaan Vroegop

De Sensation heeft de snelste processor en een widescreen scherm.

In Londen presenteerde HTC de Sensation. De 1,2 ghz processor is de sterkste in een HTC-toestel tot nu toe. Vele smartphones en tablets zijn gelimiteerd tot een kloksnelheid van 1 ghz. Het scherm ondersteunt een resolutie van 540 x 960 pixels, een kwart van een HD-scherm. Het touchscreen is 16:9 in verhouding, wat zwarte balken bij films elimineert.

Android 2.3 is niks nieuws voor HTC, maar de jongste update van zijn peel, HTC Sense, maakt zijn debuut op de Sensation. Deze bevat een flink aantal nieuwe functies, zoals een activering op het lockscherm, waardoor vanaf daar apps opgestart kunnen worden.

Met Watch heeft HTC een app gemaakt bestaand uit een bibliotheek gevuld met films en tv-programma's, die je kunt huren of kopen. De Taiwanese fabrikant mikt daarmee op het gebruik van de smartphone als entertainmentcenter.

Ook swypen, omgedoopt door HTC tot tracen, is mogelijk met de nieuwste update. Op het moment is deze functie gelimiteerd tot de HTC Sensation. Het toestel is vanaf 1 juni in Nederland beschikbaar bij Vodafone. De prijs exclusief abonnement is 599 euro. Een recensie volgt spoedig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s