Ora-Ito maakt van Citroen DS een UFO

Ora-Ito maakt van Citroen DS een UFO

12-04-2011 12:21 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Christophe De Schauvre

Citroën toont in Milaan de futuristische exponent van zijn DS-lijn: Ora-Ïto's UFO.

Citroën spaart kosten noch moeite om tijdens de Salone Internazionale del Mobile designbeurs die vandaag van start gaat op te vallen. De Franse autobouwer is al enkele jaren bezig om haar designblazoen op te poetsen en presenteert in Milaan een spraakmakende toekomstvisie. Die visie is vormgegeven door het wonderkind van het Franse designersgilde, Ito Morabito, beter bekend onder zijn merknaam Ora-Ïto.

Onder de noemer Evomobil toont Ora-Ïto een sculptuur dat hij zelf omschrijft als een genetische transformatie van een van de eerste Citroëns. De andere stijlstudie heet UFO en vertoont kenmerken van het Strijkijzer of de Snoek van weleer. Beide ontwerpen zijn te zien op het Piazza Croce Rossa in Milaan.

Ora-Ïto begon zijn carrière als guerilladesigner met virtuele ontwerpen die hij via internet wereldkundig maakte alsof het echte objecten waren. Een Gucci-villa in de vorm van een G, een stoere rugzakvariant voor Louis Vuitton of een camouflage-Mac, telkens leek het alsof hij het in opdracht van deze merken had ontworpen.

Die merken vonden het fanastisch en wilden maar wat graag met die lefgozer samenwerken. De opdrachten en het geld stroomden binnen en intussen heeft Ora-ïto een dozijn medewerkers in dienst en steekt hij stilaan Philippe Starck naar de kroon. Dat heeft Citroën alvast goed gezien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s