Dutchtubs op de kaart

Dutchtubs op de kaart

11-04-2011 13:05 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Waar blijven je ontwerpen eigenlijk? En wat doen mensen ermee? Collectief Weltevree zet ze op de kaart.

WorldWideLocal is een online kaart waar eigenaren van een Weltevree-product hun ervaringen delen. Waar in de buurt haal je hout voor je Dutchtub? Welk recept voor de Outdooroven gebruiken ze in Noorwegen?

Bijzonder is dat niet alleen gebruikers maar ook verkopers meedoen. Op de kaart zie je door middel van iconen en foto's hoe de Dutchtub van de familie McQueen in Cornwall erbij staat. Zij zien op hun beurt dat ze op een steenworp afstand bij het lokale bosbeheer hout kunnen halen.

Rita Giesbers van het Arnhemse collectief Weltevree: 'Het zijn de kleine lokale kwaliteiten die wereldwijd van belang zijn.' En door de plaatselijke helden te organiseren en wereldwijd te delen, raak je ook zelf in gesprek met je gebruikers. Want 'producten maak je in een dialoog', aldus Weltevree.

De site gaat dinsdag bij de start van de meubelbeurs in Milaan live. Nieuw in de collectie die ze daar laten zien: de trailer waarmee je in je eentje een Dutchtub verplaatst en het Worstenboek voor Duitsers en Engelsen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s