Parkeer je deel-auto voor de deur

Parkeer je deel-auto voor de deur

11-04-2011 08:06 Laatste update: 29-04-2018 00:23

Het Car2Go autodeel project zet dit jaar een vloot elektrische Smarts in Amsterdam in. Bijzonderheid: je mag 'm overal parkeren.

Autodelen is niet nieuw. In Amsterdam bijvoorbeeld zie je met regelmaat Greenwheels auto’s langsrijden. Car2Go onderscheidt zich echter van de andere diensten doordat je de auto zo lang mag gebruiken als je wilt en vooral dat je de Car2Go mag parkeren waar je wilt binnen het afgesproken stadsgebied. Je hoeft de auto dus niet op een speciale parkeerplek terug te zetten, zoals bij Greenwheels.

Via de gps in je smartphone of online via de website vind je een beschikbare auto. Car2Go rekent een vast tarief van 29 eurocent per minuut. Car2Go leent zich dan ook bij uitstek voor korte ritjes in en rondom de stad. Je kunt immers een boodschap doen bij de Makro en vervolgens voor je eigen deur parkeren.

Het project Car2Go van autofabrikant Daimler introduceert het project vandaag bij de Smart Urban Stage op de AutoRAI met elektrische Smarts. In 2008 startte het Car2Go project in het Duitse Ulm en ondertussen heeft Hamburg en het Amerikaanse Austin Texas ook een vloot. Amsterdam wordt echter de eerste stad waar de vloot volledig uit elektrische voertuigen bestaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s