Acer gelooft niet meer in netbooks

Acer gelooft niet meer in netbooks

19-01-2011 07:35 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Weer een nieuwe aanwijzing dat de netbooks het gaan afleggen tegen de tablets: Acer gelooft niet meer in netbooks.

Het is nog maar twee weken geleden dat Acer zijn nieuwste netbook lanceerde (tijdens de CES), maar desondanks ziet de pc-gigant maar weinig toekomst voor de minilaptops. Nog in de eerste helft van dit jaar wil Acer twee of drie tablets op de markt hebben.

Met de komst van de tablets zullen de Acer-netbooks langzaam van de markt verdwijnen, verklaart de Taiwanese sales manager van Acer, Lu Bing-hsian, tegenover de IDG News Service. Nu al produceert Acer minder netbooks dan in voorgaande jaren. Daarmee lijkt Acer degenen die denken dat de netbook-markt te lijden heeft onder de komst van de tablet, gelijk te geven.

Niet alleen de netbook heeft onder het succes van de tablet te lijden. Ook readers lijken het moeilijk te hebben. In 2012 zullen er volgens marktvorser IDC vier keer zoveel tablets worden verkocht als readers.

En de readers die worden verkocht, worden voornamelijk (voor meer dan 70 procent) afgezet in de Verenigde Staten. De reden daarvoor is vermoedelijk dat belangrijke readerproducenten als Amazon en Barnes & Noble zich voornamelijk op de thuismarkt Amerika richten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s