Gevonden oldtimers zijn een hoax

Gevonden oldtimers zijn een hoax

18-01-2011 12:30 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Een oud echtpaar dat per ongeluk een enorme collectie oldtimers vindt in een oude schuur? Broodje aap!

Het mooie/treurige (doorstrepen wat niet van toepassing is) van urban legends is dat ze eindeloos worden gerecyclet. Zeker op de interwebs. Zo dook deze week opeens weer het verhaal op van het gepensioneerde Amerikaanse echtpaar dat een stuk grond met een boerderij erop in Portugal koopt.

'De kleine boerderij stond al een jaar of 15 leeg. De oorspronkelijke eigenaar en zijn eega waren overleden en er waren geen erfgenamen.' Bij de boerderij hoorde ook een schuur die op slot zat. De Amerikaan wil de schuur tegen de vlakte gooien, maar breekt 'm eerst maar eens open. En vindt vervolgens een waanzinnige - zij het wat stoffige - collectie oldtimers. Waarde: ruim 35 miljoen dollar.

Leuk verhaal… Maar verzonnen natuurlijk. Volgens Snopes.com, het online overzicht van broodjes aap, doet deze urban legend al minimaal vier jaar de ronde – telkens in licht gewijzigde vorm. De foto's van de oude auto's zijn inderdaad in Portugal gemaakt, maar daarmee houdt het ook op.

De eigenaar van de schuur (met daarin de gefotografeerde auto's) is in werkelijkheid een autodealer geweest die door de jaren heen een flinke collectie auto's heeft opgebouwd. Om zijn collectie vast te leggen, huurde hij een fotograaf in. Voor wie er eentje wil kopen: helaas, de eigenaar wil ze niet kwijt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s