Meubelbeurs Keulen nog tot zondag

Meubelbeurs Keulen nog tot zondag

18-01-2011 11:27 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Voor wie niet op Milaan kan wachten. En nog dichterbij ook.

Gevoelsmatig is de kerstmarkt in Keulen nog maar net opgeruimd, of er is alweer een reden om met de ICE richting Keulen te gaan. Maandag opende daar de jaarlijkse meubelbeurs IMM (int. moebel messe) die tot zondag duurt. Op het beursterrein presenteren meubelmakers de collecties die komend en volgend jaar in de winkels staan.

Arco geeft alvast een preview met de Café Chair van Jonathan Prestwich, houten stoeltje met een rugleuning uit 'Technisch 3D-breisel' wat we eerder bij de Fit van Interstuhl zagen als vliegtuigstoel van de toekomst. Prestwich: 'Het polyester breisel is ecologisch en hygiënisch en geeft een geweldig comfort.' De stoel is genomineerd voor de Interior Innovation Award 2011 van de Rat für Formgebung.

Ook Bertjan Pot, Shay Alkalay, Dick Spierenburg en Burkhard Vogtherr brengen bij producent Arco een product uit. Met de aanstelling van Jorre van Ast als creatief directeur zal Arco in de toekomst nog meer kwalitatief design brengen.

Net als bij de beurs in Milaan is het nevenprogramma buiten het beursterrein vaak nog interessanter. Daar laten kleinere of onafhankelijke ontwerpers zien wat ze kunnen. Check voor dit Passagen-programma deze website.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s