The Social Network grote winnaar Golden Globes

The Social Network grote winnaar Golden Globes

17-01-2011 16:06 Laatste update: 29-04-2018 01:56

De buitenlandse filmpers in Hollywood heeft de Golden Globes uitgereikt. The Social Network won er maar liefst vier.

De Golden Globes gelden als een belangrijke opmaat voor de hoofdprijs van Hollywood, de Oscars. The Social Network van David Fincher, die het verhaal vertelt over de dramatische ontstaansgeschiedenis van 's werelds grootste sociale netwerk Facebook, won maar liefst vier prijzen afgelopen nacht tijdens de uitreiking, waaronder die voor beste film en beste soundtrack.

Regisseur David Fincher ontving de Golden Globe voor beste regie en Aaron Sorkin ontving een prijs voor het schrijven van het beste scenario. Nathalie Portman won trouwens terecht beste actrice voor haar hoofdrol in Black Swan, beste acteur ging naar Colin Firth voor zijn rol in The King’s Speech. Beste animatiefilm werd gewonnen door Toy Story 3.

Dat The Social Network deze 68e editie van de Golden Globes domineerde is niet zo vreemd als je de film gezien hebt. Een ogenschijnlijk saai onderwerp is verrassend spannend in beeld gebracht. De prestatie is des te opmerkelijker als je even terugzapt naar 2008. Toen werd het idee van een film over Facebook nog bekritiseerd als het slechtste idee in geschiedenis van televisie.

Op 25 januari worden de nominaties bekend gemaakt voor de Oscars.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s