Hacker gijzelt wachtwoorden Runes of Magic

Hacker gijzelt wachtwoorden Runes of Magic

17-01-2011 13:05 Laatste update: 29-04-2018 01:56

Bastiaan Vroegop

Augustus87 heeft de westerse servers van het online rollenspel gekraakt en chanteert uitgever Frogster.

De hacker claimt toegang te hebben tot de logindata en e-mailadressen van 3,5 miljoen deelnemers aan Runes of Magic. Hij dreigt die te publiceren als uitgever Frogster niet aan zijn eisen voldoet. Hierdoor lopen gamers het gevaar hun toegang tot het online rollenspel te verliezen, maar - indien ze vaak hetzelfde wachtwoord gebruiken - mogelijk ook hun e-mailadres.

De hacker eist dat Frogster minder strikt zijn fora modereert, transparanter te werk gaat en betere beveiliging invoert. Een volledige lijst van al zijn eisen was te vinden op Frogsters officiële forum, waarvan Kotaku een screenshot heeft gemaakt. Elke dag dat zijn eisen niet zijn ingewilligd, maakt Augustus87 duizend accounts en e-mailadressen openbaar.

In de onderstaande video associeert de hacker zich met Anonymous, de bezoekers van internetforum 4chan. Eind vorig jaar was deze hackersgroep die websites van onder meer Paypal en het Openbaar Ministerie neerhaalde, naar eigen zeggen namens klokkenluiderssite WikiLeaks.

Frogster is er van overtuigd dat de bemachtigde gegevens uit 2007 stammen, wat de situatie iets minder erg zou moeten maken. Spelers waren na die tijd al eens opgeroepen om hun wachtwoorden te veranderen.De uitgever heeft de situatie inmiddels bij het Duitse bureau van justitie neergelegd en een aanklacht ingediend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s