Sport1 compenseert na brakke voetbalstream

Sport1 compenseert na brakke voetbalstream

03-12-2010 14:49 Laatste update: 29-04-2018 02:27

Sport1 compenseert klanten die betaalden voor online kijken naar voetbalkraker Barcelona - Real Madrid. Ze zagen weinig vanwege overbelaste servers.

Liefhebbers van Spaans voetbal zaten er maandagavond klaar voor: de kraker tussen aartsrivalen Barca en Real. Wie geen Sport1-abonnement had, kon ook via internet naar een livestream kijken voor 3,99 euro. Maar betalende bezoekers kwamen bedrogen uit: vanwege de grote belangstelling lag de Sport1-server continu op zijn gat.

Inloggen ging het eerste kwartier van de wedstrijd nauwelijks en daarna haperde de stream telkens. Zo misten de voetbalfans het enorme spektakel: de historische 5-0 zege voor Barca. Sport1 heeft alle streamkijkers nu gemaild met de boodschap dat ze hun geld terugkrijgen gestort op hun Sport1-account.

'Tijdens de live uitzending heeft zich (..) een storing voorgedaan. De reden hiervoor lag in het onwaarschijnlijk hoge aantal verzoeken dat Sport1 tegelijkertijd op het Sport1 Internet TV platform kreeg, waardoor dit de vraag niet aankon', aldus Sport1 per e-mail.

'Sport1 biedt hiervoor haar oprechte excuses aan en realiseert zich goed dat het hiermee betalende klanten een prachtige voetbalwedstrijd ontnomen heeft. De problemen zijn inmiddels in kaart gebracht en we zijn hard bezig om te zorgen dat het in de toekomst niet meer voor zal komen.'

Behalve het terugstorten van de 3,99 euro stort de zender ook een extra tegoed van 3,99 euro in de wallet van de getroffen gebruikers, zodat ze nog een extra wedstrijd naar keuze gratis kunnen kijken. Sport1 heeft sinds kort ook een iPhone-app waarop Europees voetbal live is te volgen.